یک "سرماخوردگی" می تواند سیستم ایمنی بدن را به قدری ضعیف نماید که فرد حتی پس از بهبودی، در معرض ابتلا به بیماری های پرخطرتری گردد. زیرا سرماخوردگی باعث زمینه سازی یا ایجاد بیماری هایی چون آنفولانزا، برونشیت حاد، آسم، بیماری های ریوی و می شود.
از آن جا که "پیشگیری مُقَدَم بر درمان" است. با به کاربستن تدابیری چون: حفظ تعادل بین دمای بدن با دمای محیط پیرامون، ایجاد فاصله زمانی بین زمان بعد از استحمام با زمان قرارگرفتن در هوای آزاد، پرهیز از نفس کشیدن با دهان در هوای آزاد، نوشیدن مایعات گرم، پرهیز از نوشیدن مایعات خنک و سرد، شستن مداوم دستها، استفاده از دستمال کاغذی یا حوله شخصی و پرهیز از دست دادن و روبوسی با دیگران خود را از ابتلا به سرماخوردگی در امان داریم.
شاید این ذهنیت در شما ایجاد شود که بیماری هایی چون "آسم و برونشیت حاد" ربطی به سرماخوردگی ندارد و این بیماری ها از سرماخوردگی، ناشی نمی شوند.
در جواب باید گفت:
هر دو بیماری "آسم و برونشیت حاد" تارهای صوتی(مجاری هوایی) انسان را ملتهب کرده و "سرفه" از علائم مشترک هر دو بیماری است.
وقتی انسان دچار سرماخوردگی می شود و شروع به سرفه می کند، در صورتی که این سرفه ها مکرر گردد و برطرف نشود، تارهای صوتی(مجاری هوایی) انسان آسیب پذیر گشته و مقاومت خود را از دست می دهد و همین سرفه های مکرر، فرد را لحظه به لحظه به بیماری "آسم و برونشیت حاد" نزدیک تر می نماید.
لذا؛ توصیه می گردد به محض مشاهده اولین علامت و نشانه ی ابتلا به "سرماخوردگی" نسبت به درمان آن اقدام نمایید و هرگز نگذارید که این بیماری در بدن شما بماند و به قول معروف "کهنه" شود.
درباره این سایت